100002228762244 100002228762244

Byggregler

Regler vid ny-, till- och ombyggnad av stuga

Maximal tillåten stugstorlek är 35 kvadratmeter. Högsta tillåtna bygghöjd, från markyta till högsta takhöjd är 3,5 m.

Samtliga kostnader i samband med utbyggnad bekostas av den som bygger ut. Även eventuella kostnader på grannes stuga, som kan bli förelagt av t.ex byggnadsnämnd eller brandförsvar pga utbyggnaden. Det åligger byggherren att tillse att byggnadsarbetet medför minsta möjliga störning för övriga stugägare.

Stugan skall rymmas på befintlig tomt. Föreningen står ej för något arbete eller kostnader om detta krav ej uppfylls.

Ritningar skall tillställas styrelsen för godkännande innan de sänds till byggnadsnämnden för godkännande.

Behandling av ansökan om byggnadslov:  
    • Ansökan tillsammans med ritningar m.m.
    • Styrelsen granskar ritningar m. m.
    • Styrelsen kontaktar byggherrens grannar inom området för utlåtande
    • Styrelsen beslutar om eventuellt godkännande
    • Beslutet sänds till byggherren
Utbyggnad enligt Attefallsreglerna med maximalt 15 kvm byggyta kan tillåtas. Rutinen för detta är densamma som vid bygglovsansökan. Anmälan ska skickas till styrelsen för godkännande innan den skickas till byggnadsnämnden. Styrelsen kontaktar grannarna innan de tar ett beslut. (Årsmötesbeslut 2015-07-05)
Stugans elsystem kan bara gå på en fas, med säkring max 16 A. Anordning skall finnas som förhindrar att användande av spis och varmvattenberedare samtidigt.

 

 

 

Nyheter

 Klicka på fotona för att få få större storlek.

Våren har kommit och med den sol och värme. Tänk på att inte elda nu när det är torrt i markerna och att spara på vattnet. Det har varit en ovanligt torr vår i år. Dessutom är det bevattningsförbud i Halmstad även i år.

Du vet väl att Bäckens stugförening har en facebook-sida? På Facebook finns ofta mer aktuell information. Begär vänskap om du tillhör föreningen. Du kan lägga upp dina foton som du är stolt över där också om du gör ett inlägg till Bäckens stugförening.

Ett tips: Gilla Vilshärads vägförening på Facebook så att du kan läsa information från föreningen. Gilla också Vilshärads badortsförening på Facebook för att få ännu mer information.

 

Postnumret till stugområdet är: 305 65 Villshärad.

Alla som är nyfikna på om något händer och vilka bilder som tagits kan kolla på Facebook. http://www.facebook.com/ Är du stugägare eller anhörig till stugägare kan du lägga till Bäckens stugförening som vän.

Du kan kommentera vår sida här:


Är det någon som är sugen på att göra egna hemsidor? Här finns chans att göra hemsidor gratis och få bra support dessutom:
http://www.n.nu/?referrer=backensstugforening.n.nu

Om det är många som gör egna hemsidor med denna referens: http://www.n.nu/?referrer=backensstugforening.n.nu så får vi rabatt på premium. Dessutom får den person som gör egen hemsida och använder vår referens också premium. Det är alltså ett win-win-arrangemang.

 

 


(Lämna tom)

Vill du skriva något till vår stugförening kan du göra det här:

 http://www.backensstugforening.n.nu/gastbok

 

Hemsidesansvarig: [javascript protected email address]

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)